DOEL VAN DEZE BLOG

De bedoeling van deze blog is om regelmatig informatie te verstrekken over het reilen en zeilen in het zogenaamde land van de katharen in de Franse Midi (Languedoc-Roussillon, regio’s van de Aude, de Minervois, de Ariège, de Tarn, de Pyrénées Orientales, enz….).

Die informatie is heel ruim opgevat en behelst hoofdzakelijk toeristische bezienswaardigheden, evenementen en allerlei wetenswaardigheden.

De maker van deze blog, Michel Gybels, bestudeert al ruim dertig jaar het katharisme en heeft daarrond in 2011 een boek gepubliceerd:

scaleTe bestellen via de weblink: http://shop.lecturium.nl/boek/6816/ketterijen-in-middeleeuws-europa

Sedert 2011 woont hij permanent in de regio van Limoux in de Hoge Vallei van de Aude en volgt daar zowat alles op de voet wat te maken heeft met het katharisme, de regio en het toerisme.

Hij is tegelijk actief bestuurslid van AEC/René Nelli en schrijft regelmatig bijdragen voor de website en het e-magazine van het Studiecentrum Als Catars, waarvan hij in 2005 de medeoprichter was.

Het Studiecentrum Als Catars vzw, met zetel in Brussel, is thans het enige nederlandstalige instituut dat zich bezighoudt met de ernstige/wetenschappelijke studie van het katharisme en andere middeleeuwse ketterijen. Het telt meer dan 100 leden in Vlaanderen, Nederland en zelfs Frankrijk en organiseert regelmatig activiteiten die aangekondigd worden op de grootste nederlandstalige website over het onderwerp www.katharen.be

Feedback is altijd welkom !

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s