TOERISME IN DE CITE VAN CARCASSONNE

Carcassonne2

In de loop van dit jaar worden verschillende nieuwe toeristische projecten in de historische Cité van Carcassonne vooropgesteld.

Zo wordt de toeristische infodienst aan de centrale toegang van de Porte Narbonnaise uitgebreid met automatische kassa’s, voorzien van nieuwe toiletten en wordt daar ook nog de boetiek en de bibliotheek gerenoveerd.

Vanaf de maand mei kunnen de toeristen drie gratis bezoekcircuits aan de buitenkant van de Cité volgen: het eerste betreft het kasteel en de donjon (duurtijd 1u30), het tweede circuit loopt langs de gallo-romeinse omwalling ten noorden van de Cité (duurtijd 20 minuten met een mooi panorama over de Montagne Noire en einde aan de toren van Narbonne) en het derde circuit loopt ten westen van de middeleeuwse omwalling met de vierkante toren van de bisschoppen en die na een half uur wandelen uitkomt aan de Porte Saint-Nazaire.

Ook is er een gans nieuw onthaalcentrum geopend voor het (betalend) bezoek aan het grafelijk kasteel, de toren van de Inquisitie en de omwallingen.

Bedoeling is om de toeristen het wat minder gekende patrimonium van de Cité te laten ontdekken.

In 2016 mocht de Cité van Carcassonne maar liefst 2,5 miljoen bezoekers verwelkomen, waarvan 526.000 alleen al voor het grafelijk kasteel. Dit maakt van de Cité het vijfde meest bezochte historisch monument van Frankrijk, na de Arc de Triomphe van Parijs, de Mont Saint-Michel in Normandië, het Panthéon en de Sainte-Chapelle in Parijs.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s