NIEUWE INFOPANELEN IN DE ARIÈGE

In de verschillende dorpen en sites, die van cultureel belang zijn en die gepatroneerd worden door de organisatie “Pays d’Art et d’Histoires des Pyrénées Cathares”, bevinden zich reeds verschillende infopanelen die de geschiedenis en het patrimonium van die plaatsen belichten.

Dun

Door het succes van dit initiatief werd nu ook werk gemaakt van het plaatsen van twaalf infopanelen die bepaalde merkwaardige landschappen in de verf zetten. Die panelen staan op verschillende bewegwijzerde wandelroutes en aan uitzichtpunten en bieden vooral informatie rond de fauna en flora. Ze vullen alzo de reeds eerder geplaatste 118 infopanelen aan.

Péreille

De panelen in gebakken email meten 120 x 60 cm.,zijn van een zeer goede kwaliteit en bestand tegen alle weersomstandigheden. Het project werd gerealiseerd met steun van de Europese Gemeenschap, de Franse staat en het plaatselijke regionale bestuur. De teksten in het Frans werden ook nog vertaald in het Occitaans, het Spaans en het Engels om aldus een ruim publiek te kunnen bereiken.

De nieuwe educatieve infopanelen zijn te vinden in Camon, Dun, Lavelanet, Le Peyrat, Leychert, Mirepoix, Montbel, Montségur, Péreille, Roquefixade en Roumengoux.

Een mooi en waardevol initiatief dat door de vele wandelaars zeker zal geapprecieerd worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s