TOERISTISCHE PAREL – DE HAUT COUSERANS

Op uitnodiging van het Agentschap voor de Toeristische Ontwikkeling van de Ariège namen we deel aan een daguitstap naar de regio van de Haut Couserans, grofweg te situeren rond Saint-Girons.

ariege%20carte-couserans

We bezochten daar onder meer het Museum van de Colporteurs in Soueix-Rogalle, dat een mooi beeld geeft van die rondreizende leurders in de regio, die vooral actief waren van omstreeks 1850 tot 1940. Velen onder hen emigreerden zelfs naar Duitsland, België, Nederland en zelfs naar de Verenigde Staten om daar een nieuw leven te beginnen. Het museum werd geopend in juli 2013 na een grondige restauratie. Uniek is hier de oude winkel met magazijn die volledig intact werd bewaard en waar men een goed beeld krijgt van het leven van die colporteurs in die lang vervlogen tijden.

couserans

In Vic d’Oust brachten we een bezoek aan de mooi bewaarde Romaanse kerk van Notre Dame de Vic, die niet alleen heel wat mooi bewaarde elementen uit de Romaanse periode maar ook een uniek cassetteplafond uit de Barokperiode bezit.

In Seix sloten we de daguitstap af met een bezoek aan het pas gerenoveerde kasteel dat thans een interessante permanente fototentoonstelling over de regio herbergt en waar je tegelijk enkele mooie kortfilms over het lokale patrimonium en de Pyreneeën kunt bekijken.

Tijdens de zomerperiode kan je in de Haut Couserans ook heel wat mooie natuurwandelingen maken. Verschillende themawandelingen werden uitgewerkt in routebeschrijvingen die je kunt bekomen in de plaatselijke diensten voor toerisme. In de winter is de regio dan weer een paradijs voor wintersporters (skiën, langlauf, snowboarding, enz…).

couseranshiver

Degenen die graag wat relaxen kunnen terecht in Aulus les Bains waar je kunt genieten van thermaalbaden te midden van een indrukwekkend berglandschap.

Kortom, een topbestemming met voor ieder wat wils !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s